Message

2. Message

Message

Kyosuke Nagata President University of Tsukuba

Kyosuke Nagata
President
University of Tsukuba

In keeping with a long tradition and achievement of 101 years since its establishment as Japan’s first “teacher’s school” in 1872, our university has now evolved to a “future concept university” about 40 years after moving to the Tsukuba Science City as a “new concept university” in October 1973 and continues as a global university that creates the future and leaps into the world stage.

For our university to accomplish further developments, our university or everyone involved believes it is important to create a network irrespective of time and place and maintain a common bond on a reciprocal basis for an entire lifetime with those who are involved with our university such as current students, graduates, completed students, current teaching and university staff, former teaching and university staff and as a platform to realize this, the “University of Tsukuba Alumni Association Website” and University of Tsukuba Alumni Association Website SNS” were established in 2012. The service changed its name to the “University of Tsukuba Supporters Community” in January 2017. Since then, these have been used in various exchanges.

We intend to continuously conduct improvement so that everyone involved will be able to interact with each other to a considerable extent and achieve greater results of activities through our website.

In addition, our university would like to widely convey the current state of the university to everyone and reflect the sentiments received from everyone through the exchanges to the development of our university. Please use our website to a great extent and we hope that various interactions will blossom and connections will be disseminated among people of all ages through the network by our common bond which is the University of Tsukuba.

We look forward to your participation.